Subscribe RSS
Lisabona – episodul 2 Jun 17

Promiteam intr-un post antrior ca o sa revin cu detalii despre vizita la Lisabona si cu impresiile mele despre acest oras. Din punct de vedere profesioanl a fost o experienta interesanta si foarte placuta. A fost un management trip cu tematica – studiul concurentei. In afara de sesiunile de lucru (desi multe, de data asta au fost chiar interesante), am avut parte si de timp liber pentru a vizita orasul. De fapt cu asta am inceput – sambata, prima zi la Lisabona am avut-o libera. In plus, am avut cu noi si o ghida (Filippa) care ne-a aratat cam tot ce era mai frumos de vazut in oras.

Ca si impresie generala pot sa spun ca atat mie cat si colegilor mei ne-a placut Lisabona mult mai mult decat Barcelona. Este un oras mare, aerisit si are un aer absolut deosebit. Totul este calm (sa nu mai aud niciodata pe nimeni ca spune despre ardeleni ca ar fi lenti) – daca vrei sa cunosti cu adevarat notiunea de lent du-te la Lisabona.

Dupa ce am vizitat ascensorul vertical (construit de aceeasi persoana care a construit si turnul Eiffel) am vizitat Bairro Alto (cartierul inalt), biserica si manastirea Sf. Ieronim (constructie absolut impresionanta si cu o istorie demna de invidiat). Am apucat sa urcam si la castelul “Sao Jorge”, de unde se deschide o priveliste absolut magnifica asupra copiei podului din San Francisco si asupra statuii (copie a statuii din Rio de Janeiro). Am aflat ca aceasta statuie, ca si cea din Rio, a fost construita de acelasi constructor ca si “cadou” pentru neparticiparea portugaliei la cel de-al doilea razboi mondial.

Seara ne-am petrecut-o in Bairro Alto la o crama unde am fost la o degustare de vinuri. Toata organizarea a fost excelenta iar prezentarea vinurilor (cu istorie, proces de fabricatie, caracteristici, diferente fata de alte vinuri, …) a fost facuta de un om care se vedea foarte clar ca isi iubeste meseria.

Ca si obiective turistice mai pot sa mentionez turnul din Belem cu toata istoria ce o poarta in spate precum si vizita de duminica la Oceanario. Acest parc acvatic situat in cartierul nou, construit cu ocazia Expo 98 este, al doilea ca marime din lume si cel mai mare din Europa (cateva poze facute la Oceanario in post-ul anterior).

Poate ca ar fi pacat sa nu mentionez si momentele de shopping – activitatea preferata a femeilor. In Lisabona exista o multime de mall-uri si magazine iar preturile sunt mult mai mici decat in alta parte – chiar si decat in Bucuresti. In fapt Lisabona este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai ieftine capitale europene, asta daca nu chiar cea mai ieftina.

In afara de muzica Fado care se aude in orice terasa si cazarea ireprosabila nu stiu ce as mai putea sa scriu acum, desi, citind ce am scris realizez ca experienta Lisabona este foarte greu de cuprins in cuvinte.

In episodul 3 o sa scriu cate ceva despre experienta mai putin placuta a revenirii in tara.

Revenind insa la Lisabona ca si oras nu mai spun decat atat: este un oras unde mi-ar placea sa traiesc.

Category: Timp Liber
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses

 1. 1
  Anton 

  Atat pozele cat si succinta descriere a vizitei la Lisabona sunt absolut convingatoare. Da, mi-ar placea sa vizitez si eu acele locuri … dar ce pacat ca este atat de departe …

 2. 2
  daniela 

  Buna ziua, si eu vreau sa vizitez Lisabona, insa ofertele agentiilor de turism sunt exagerate, peste 100E/noapte, ma puteti ajuta cu vreun sfat, parere, directie de cautare?

 3. 3
  cosmin 

  Daniela, am facut o cautare rapida si am gasit preturi sub 100Eur/noapte.
  Incearca la http://www.planigo.com sau la http://www.booking.com

  Success si spune-mi daca ai gasit ceva. Iarasi, foarte importanta e perioada pentru care vrei sa-ti faci rezervarea. Daca pot sa te mai ajut cu ceva, te rog scrie-mi.

Leave a Reply » Log in