Subscribe RSS
Open Office si Microsoft Office se apropie Sep 20

Le-am utilizat pe ambele. Parerea mea despre fiecare dintre ele am prezentat-o in alte post-uri, asa ca nu o sa o repet.

Cu toate astea, exista o mare problema de intercomunicare intre ele. Mai exact, daca OpenOffice a deschis/salvat intotdeauna in format Microsoft Office (.doc). Invers insa … a fost intotdeauna o problema – am incercat o gramada de plugin-uri, insa nu am gasit ceva care sa functioneze corect.

Recent am avut o mare surpriza: am constatat ca Microsoft Office 2007 (Excel) deschide fara probleme fisiere .odt facute cu OpenOffice 3. Foarte placuta surpriza. Acum intercomunicarea functioneaza in ambele sensuri.

Bravo. Super treaba.

Category: IT
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response

 1. 1
  Răzvan 

  Cosmin, problema e MULT mai complicată…

  Microsoft Office a „învățat” să deschidă fișiere standardizate OpenDocument (sunt standard ISO, nu specifice OpenOffice.org !) începând cu Service Pack 2. Dar implementarea conține un bug deliberat, care-ți va distruge fișierele foaie de calcul.

  Amănunte aici:

  http://razvansandu.zando.ro/2009/05/din-nou-despre-odf-in-microsoft-office.html

  http://razvansandu.zando.ro/2009/05/microsoft-office-2007-sp2-nu-este.html

  http://ro.wikipedia.org/wiki/OpenDocument

Leave a Reply » Log in